Larvex 2,5 kg Bekijk groter

Larvex 2,5 kg verjaagt emelten en engerlingen 80m2

Nieuw

Larvex: verdrijft engerlingen en emelten

Meer details

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 9 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 9 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 1,80.


€ 20,95

Meer informatie


larvex

LARVEX: VERDRIJFT ENGERLINGEN EN EMELTEN

Herkent u zich in het volgende scenario?

Een mooi gazon, tot pakweg ergens in de vroege zomer pleksgewijs problemen ontstaan. Hele stukken graszode gaan vergelen en wegkwijnen. Nog wat later kan je hele stukken gras gewoon oprollen. Dit is het werk van bodeminsecten. Meestal gaat het om engerlingen, dat zijn grote, witte, gekrulde larven. Deze larven voeden zich met de wortels van het gras. Vanaf eind april tot diep in de zomer vreten ze gewetenloos aan de graswortels. Tot overmaat van ramp krabben vogels zoals kraaien, kauwen, eksters en spechten de graszode verder open om zich te voeden met deze bodeminsecten.


Wat zijn engerlingen en waar komen ze zo massaal vandaan?larvex

‘Engerlingen' is een verzamelnaam voor ondergronds levende larven van verschillende soorten kevers. De meest bekende is de meikever, maar vaker gaat het om rozenkevers, junikevers, sallandkevers,... De kevers zelf eten bovengronds aan bomen, hagen of sierplanten. Hun eitjes leggen ze vaak af in het gazon. Uit die eitjes ontstaan larven die helaas massaal schade veroorzaken aan het gras. Afhankelijk van het soort kever, hebben de engerlingen een ondergrondse cyclus van 1 tot 3 jaar. Daarna gaan de larven verpoppen en finaal een nieuwe generatie kevers voortbrengen.

Was het vroeger beter?

Wel, tot voor kort waren er krachtige en efficiënte scheikundige bestrijdingsmiddelen voorhanden. Vele ervan zijn intussen verboden. In combinatie met een fors gegroeid aanbod sierplanten en gazons, staat er een rijk gedekte tafel klaar voor de kevers en hun larven.

Waarom heeft het ene gazon meer te lijden dan het andere?

Engerlingen zijn feitelijk een soort zwakteparasiet. Anders gesteld, gazons in ‘optima forma' = rijke bodems, voldoende vocht en meststoffen, bieden veel meer weerstand tegen de gevolgen van de larven. Bijgevolg treedt het probleem meest op in arme zandgronden. Droogteperiodes verergeren het probleem, net omdat het gazon daardoor verder verzwakt. Tot slot is een tekort aan voedingsstoffen een extra oorzaak. Maar dat heb je zelf in de hand!

Gelukkig is er LARVEX!

LARVEX verdrijft op een ecologische en bijzonder krachtige manier engerlingen, emelten en andere bodeminsecten. Dit product heeft een complexe samenstelling met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Larvex verhoogt de planteigen weerstand van het gazon tegen de nadelige gevolgen van bodeminsecten. Door sterke stimulatie van de grasplant, onder meer door toegevoegde voedingselementen, gaat het gazon een krachtig nieuw wortelstelsel ontwikkelen. 3 à 4 weken na de behandeling groeit het gazon opnieuw keurig dicht.

TOEPASSING:

  • Uitstrooien met de hand of met een strooiwagentje
  • Ofwel 4 -12 gleufjes per m² maken met een spade
  • Overvloedige neerslag of beregening na de behandeling is noodzakelijk.

DOSERING:

  • 3 kg per 100 m² toepassen.
  • 3 standaardbehandelingen per seizoen:
  • 1. 1ste keer eind maart - begin april
    2. 2e keer eind mei - begin juni
  • 3. 3e keer eind juli- begin augustus
  • Ofwel wanneer het schadebeeld optreedt

SAMENGESTELDE ORGANISCHE MESTSTOF NPK + magnesium 7-3-4 (+2)
7 % Stikstof totaal (N) waarvan 3 % organisch gebonden stikstof afkomstig van vlees-beendermeel, verenmeel en bloedmeel,  3 % ureumstikstof
1 % ammoniumstikstof
3 % Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat
4 % Kaliumoxyde (K2O) oplosbaar in water
2 % Magnesiumoxyde (MgO) oplosbaar in water
35 % Organische stof afkomstig van vleesbeendermeel, verenmeel en bloedmeel.

Recensies

Er zijn geen klantrecensies op dit moment

Schrijf een recensie

Larvex 2,5 kg verjaagt emelten en engerlingen 80m2

Larvex 2,5 kg verjaagt emelten en engerlingen 80m2

Larvex: verdrijft engerlingen en emelten

Schrijf een recensie

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

15 Andere producten in dezelfde categorie:

Downloaden

Brochure Larvex

Via deze brochure kunt u extra informatie vinden over het probleem omtrent emelten en engerlingen, en een daarbij passende oplossing!

Downloaden (4.95M)